Hopp til innholdet

Overnatting i autentiske gardshus

På Fossane gard har vi tre autentiske gardshus vi leiger ut. Sjarmfulle autentiske hus som ein fantastisk sted for overnatting.
Vi har desse tre hus: 
Folgå: det røde huset nederst i bilde:
Jonsenhuset: det kvite huset til venste, oppforbi det røde huset.
Bjødlandsfolgå: det kvite huset oppforbi det røde huset.

Fossane gard, gard og utleigehus til overnatting

Folgå, Jonsenhuset og Bjødlandsfolgå er ekte gamle gardshus og ca 100 år gammalt. Men sjølv om dei er gamle har dei elektrisitet, varmt og kaldt vatn og moderne baderom og fult utstyrt kjøkken. Husa har blitt restaurert men pusten den gamle stemningen med gamle møbler og tekstiler. Her trør du tilbake i tid.

Fossane gard er eit heilårsbedrift. Husa blir leigd ut gjennom heile året. Husa er av ulik stil og storleik, men alle er like koselig.
Trykk på bilde for å få meir informasjon om husa.

Folgå
Folgå
Jonsenhuset, utleigehus på Fossane gard
Jonsenhuset
utleige hus
Bjødlandsfolgå
Subbeli
Subbeli

Folgå

Det røde og karakteristike huset Folgå er det eldste huset på garden. Huset er 200 år gammal og er frå 1800 talet.
Antagelig er huset bygd i to stadier: den nordre delen til høyre er den eldste. Då ein trengde eit større hus på 1800-talet, blei huset utvida ved å byggja på ei ekstra stove og soverom.

Folgå har to etasjer.
I første etasje er det baderom med dusj og toalett, soverom, kjøkken, stova, matbod og trapp opp. Soveromet har doppeltseng, en enkeltseng for barn og sprinkelseng.
I andre etasje er det tre soverom. Eit rom med to enkeltseng og to gamle enkeltsenger (passer fint til barn). I trappoppgangen er det eit enkeltseng (passer til barn). Eit soverom med doppeltseng og barneseng til småbarn. Folgå har fullt utstyrt kjøkken, kjøleskap og fryser, kaffitrakter, vannkoker, komfyr med ovn, vedovn, varmeovner på elektrisitet, vaskemaskin.

rental cabin Folgå
Folgå
Folgå, stova, det eldste huset på garden
Folgå
Folgå, soverom
Folgå

Sjå på filmen frå Fossane, som tar deg med inn på Folgå.

Takk til @aiinace for denne flotte filmen.

Jonsenhuset

Jonsenhuset blei flytta til garden i 1920, men huset er litt eldre. Huset kjem fra Jøsenfjorden men vi veit ikkje nøyaktig hvor.

Jonsenhuset har to etasjer. 
På første etasje er det gang, baderom med dusj, bad og toalett, separat toalett, kjøkken, stova, en liten ekstra stova og trapp opp.
På andre etasje er det tre soverom. Eit rom med doppeltseng og enkeltseg. Tilkoblet dette romet er det eit rom (med skrått tak) med enkelseng og sprinkelseng. Eit soverom med to enkeltsenger (med skrått tak), og eit enkeltseng (for barn) i eit ope rom i trappoppgangen. 

Jonsenhuset er utstyrt med fullt utstyrt kjøkken, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser, kaffitrakter, mikrobølgeovn, komfyr med ovn, vedovn på kjøkkenet og vedovn i stova, varmeovn på elektrisitet, vaskemaskin.

Jonsenhuset, utleigehus på Fossane gard
Jonsenhuset
Jonsenhuset
Jonsenhuset
Jonsenhuset
Jonsenhuset

Bjødlandsfolgå

Bjødlandsfolgå vart flytta frå Bjelland garden til Fossane i 1996. Husa blei restaurert og tatt i bruk for gardsturisme. Tømmerveggane er rundt hundre år gamle. Dette huset var folgehuset på garden Bjelland. Faren til Kari Sørensen, som dreiv Fossane til 2020, Bjarne Sørensen kom frå Bjelland. Huset blei flytta i 1996. Det blei plassert på gamle tufter frå eit våningshus på Fossane og er grundig restaurert etter det.

Bjødlandsfolgå har to etasjer. 

På første etasje er det gang, bad med dusj og toalett, kjøkken, stova og trapp opp.
På andre etasje er det to soverom. Det ene romet har doppeltseng og enkeltseng (til barn), og sprinkelseng. Det andre romet har to enkeltsenger.

Bjødlandsfolgå er utstyrt med fullt utstyrt kjøkken, kjøleskap og fryser, kaffitrakter, komfyr med ovn, vedovn, varmeovn på elektrisitet, vaskemaskin.

Bjødlandsfolgå
Bjødlandsfolgå
Bjødlandsfolgå
Bjødlandsfolgå
Bjødlandsfolgå
Bjødlandsfolgå

Subbeli

Subbeli er stølen som hører til Fossane Gard. Den er bygget opp igjen i 2010 på tuftene til den opprinnelige stølen. Før i tida gjekk folk opp med kyrne. Etter at dei melka kyrne gjekk dei ned med melken for å levere den. Om kvelden gjekk ein tilbake til stølen for å sove der og melke kyrne neste morgen.

Subbeli ligg i heia ca 1 time gange fra Fossane (sjå her for eksakt lokalisering). 

Subbeli er ein enkel støl uten innlagd vatn og elektrisitet. Stølen består av eit rom, med en kjøkkenkrok (koketopp på gass) og bunkbed for 2 personer. Det passer best med 2 på stølen, men der er ein sovesofa. Med ligg omorganisering kan den forvandles til 2 personsseng.

Der er også en utedo. Vannet henter ein frå bekken, der er ved til å fyre med i vedovnen.

På Subbeli er du aleine på denne jordkloden. En fredelig fin rolig sted å vere, der livet kan virke enkelt og der du kan sjå stjernehimmel.

Subbeli, kitchen corner
Subbeli Wout 2
Translate »