Hopp til innholdet

Kvem er vi?

Janneke Wijgergangs og Martijn Bellemakers flytta med døtrene Juul og Noor frå Nederland til Noreg i 2006. 1 mai 2020 har dei overtatt garden på Fossane.

Jonebloggen er det skrevet litt meir om bakgrunnen til dette nye eventyret.

Her presenterer vi alle som er på Fossane:

Det er Janneke som stortsett tar deg imot når du kjem til Fossane. Janneke er litt sånn alt-mulig-dama. Ho har jobba innan biologi, turisme, kulturbransjen, og på Ryfylkemuseet. For tida fokuserer ho mest på Fossane gard. Janneke er vokst opp på gard i Nederland med melkekyr. Ho er lett å finne mellom sauene eller i hønsehuset, i ein av hyttene, i hagen eller bak pc-en. Janneke er glad i besøk som kjem til garden. Om det er gjester til hyttene eller kaffibesøkande. Velkommen skal alle vera!

Martijn er kraftverksjef på Fossane. Martijn sørger for at garden og utleiehyttene forsynes med fornybar strøm frå kraftverket vårt. Han følger nøye med på vannstanden i elva. Martijn har ein doktorgrad i biologi og underviser på nettskolen. Er han ikkje på heimekontoret sitt finn du han bak slåmaskinen eller ein plass rundt huset med redskapskista i hendene. Eller så ligg han på knærne for å utforske ein plante som han nettopp har funnet.

Juul er eldste dattera som er ny utdanna lærar. Når ho er heime er ho gjerne med som vertskap og svarer deg på alt du måtte lura på. Kan henda ho tar deg med på ein spontan tur i Hjelmelandsheiene.

Noor er den yngste datteren. Hun har full fokus på studiet i kommunikasjon. Når Noor er heime er det stor sjanse for at du finner henna i ein båt eller liggande i gresset for å kose med en av våre dyr.

Hunden Fossa er frå mai 2022. Hun passer på garden. Ho er veldig glad når folk kjem til Fossane og ønsker alle hjertelig velkommen med logring. Ho blir heilt sikkert vennen din dersom du gir ho ein god klapp eller klem.

Katten Mus er like gamal som Fossa. Hun er en ekte Vormedalsbu. Mus er veldig kosete og glad i folk. Om ikkje ho oppsøker deg så er det heilt fint om du oppsøker Mus. Ho er glad i klapp og kos og er veldig glad i mennesker.

Der er også nokre høner og ein hane på Fossane gard. Hanen Kompis passer på hønene sine. Vi har nokre Jærhøns, den siste norske landrasen. Hønene gir oss egg kvar dag. Det setter vi pris på.

Vi har også sauer. Sauene er i fjoset, ute på beite rundt garden eller på fjellet. De er søte og små når de blir født og store og feite etter ein god sommar på fjellet.

Vi jobber med å produsera egg og lamme/sauekjøtt som er tilgjengelig for våre gjester. Gjerne snakke med oss om du er interessert.

Fossa, hunden på garden
Fossa
Mus, katt på garden
Mus
Sauene
Jærhøns

Filosofien

Det er vi, Martijn og Janneke, som driver Fossane gard. I 2020 fekk vi muligheten til å overta denne fantastiske perla midt i Ryfylke. Eit kraftverk som produserer egen strøm og tradisjonelle utleigehus som forteller kvar sin historie, det var grunnen til at vi falt pladask for plassen. Vi har begge studert biologi og har alltid hatt ein stor lidenskap for natur og miljø. Fossane gard er nå sertifisert som Norsk økoturisme bedrift. Gjennom denne sertifiseringen har vi lagt eit godt og stødig grunnlag for videre drift og utvikling av Fossane gard.

Norsk Økoturisme er en sertifiseringsordning for bedrifter som tilbyr berikende natur og kulturopplevelser, 
tilrettelagt av ansvarlige reiselivsbedrifter med omsorg for sine gjester, miljøet og det lokalsamfunnet de er en del av.

Det er viktig for oss å ta vare på det som er rundt oss. Vi ønsker våre gjester hjertelig velkommen og håper at de trivest like godt her som vi gjør.
Her på Fossane gard kjem du nærmere naturen. Vi håper at våre gjester også kjenner på det. Vi har fira årstider og alle har sin sjarme. Vi har ope heile året og jobber for å få meir besøkende utenom sommaren. Vår, haust og vinter gir fantastiske muligheter her på Fossane gard.

Vi vil gjerne dele denne fantastiske plassen, vi håper at våre gjester trivest like bra her som vi gjer det. Vi tar vare på naturen, og på våre gjester. Vi etterstreber en en minst mulig fotavtrykk. Vannet i elva leverer oss med strøm, men det betyr ikkje at vi skal sløse med strømmen. Vi tar hensyn til dyra og planter. 

Minst mulig foravtrykk gjenspeiler seg også i vår kundegruppe/målgruppe. Vi er glad i kortreiste gjester frå Norge og Nord-Europa. Og vi ser helst at de bor her i flere dager for å kjenne roen og senke farten. Her er det masse å finne på, her kan ein bruke kreativiteten og finne på aktiviteter sjølv. Vi kan gjerne hjelpe deg med å finne de aktivitetene.

Vi prioriterer og prøver bevist å engasjere og leige lokale aktører og å bruke lokale ressurser. 

Våre utleigehus er gamle tradisjonelle gardshus, som vi ønsker å ta vare på. Det er givende å bruke gamle arbeidsmetoder for å ta vare på disse gamle husene på garden. Slik beholder vi den gode gamle atmosfæren. Den i tillegg til alle de fine historier, det er eit godt grunnlag for en fantastisk opplevelse på Fossane gard.

Vi skal ta godt vare på deg, dersom du velger å legge ferien din til Fossane gard .

Translate »