På garden har det lenge vert gard. Forskjellige folk i mange generasjoner har bygget opp garden. Per idag er der dyrka mark, beite- og skogsareal i tillegg til fellesareal i Vormedalsheiane.
Inntil 2000 var det melkeproduksjon på Fossane, og i 2001 blei det gamle bygdekraftverket starta opp igjen.
Alt i 90-tallet begynte dei forrige eigarar (Kari og Sven Egil Sørensen) å satsa på gardsturismen.
Per idag hvar vi ca 30 vinterfora sauer. Frå juni til september/oktober er sauene ute på beite, enten på innmark (beitene rund garden) eller på heia. Om hausten samler vi alle sauene slik at de kommer seg heim igjen. Våren er ein spennande tid med lemminga rundt april/mai.
KJØTT
Våre sauer forsyner oss med kjøtt og ull. Det vanskeligaste med å ver bonde er å sende dyrå til slakt. Men dersom vi spiser kjøtt, såer dette ein del av det. Vi har lammekjøtt på lager som vi kan selge til våre gjester. Har du lyst å smake?
GARN
Det nye lokale spinneriet Ryspinn har fått lagd garn frå våre sauer og våre lamm. Nå har vi garn som våre gjester kan kjøpe.
EGG
Hønene våre (jærhøns) legger godt med egg. Dette er eit gamalt norsk rase, og er ikkje den beste eggproduserande rase. Har vi nok med egg så kan våre gjester kjøpe de.