Filosofien vår

Det er vi, Martijn og Janneke, som driver Fossane gard. I 2020 fekk vi muligheten til å overta denne fantastiske perla midt i Ryfylke. Eit kraftverk som produserer egen strøm, og tradisjonelle utleigehus som forteller ein historie var grunnen til at vi falt pladask for plassen.
Martijn og Janneke har begge studert biologi og har alltid hatt ein stor lidenskap for naturen og miljøet.
På Fossane gard har vi nå fått på plass Norsk økoturisme sertifisering, slik at vi kan vise utad at dette er viktig for oss.

Norsk Økoturisme er en sertifiseringsordning for bedrifter som tilbyr berikende natur og kulturopplevelser, tilrettelagt av ansvarlige reiselivsbedrifter med omsorg for sine gjester, miljøet og det lokalsamfunnet de er en del av.

Vi synes det er viktig å ta vare på det som er rundt oss, og vi vil gjerne formidle det videre til våre gjester. Her på Fossane gard kjem du nærmere naturen. Vår målgruppe er gjester frå Norge og Nord-Europa, som bor her i flere dager for å kjenne roen og senke farten. Her er det masse å finne på, ikkje ved å kjøpe inngangsbillett, men ved å være kreativ og finne på aktiviteter sjølv. Vi kan gjerne hjelpe med å finne de aktivitetene.

Ved å leige inn lokalbefolkingen og bruke lokale ressurser prøver vi å minske vårt fotavtrykk.

Våre utleigehus er gamle tradisjonelle gardshus, som vi ønsker å ta vare på. Det er givende å bruke gamle arbeidsmetoder for å ta vare på disse gamle husene på garden. Slik prøver vi å beholde den atmosfæren som er.